Home

Achtergrond 450 x bekeken

'Aantal aanvragen voor MEI-subsidie blijft achter'

Het aantal investeringsplannen voor energiezuinige systemen blijft dit jaar achter.

Dat blijkt uit een rondgang langs accountants- en adviesbureaus die partijen begeleiden bij subsidie-aanvragen voor de regeling Marktintroductie Energie-innovaties (MEI). Volgens Jeroen de Koning, adviseur bij Flynth, bleef het aantal MEI-aanvragen in 2009 nog op peil, ondanks de crisis. De huidige daling lijkt een vertraagd effect daarop. Had De Koning andere jaren meerdere aardwarmteprojecten, nu bleef die aanvraag uit.

Agro Adviesbureau in Naaldwijk ziet ook een daling in het aantal aanvragen. Dit bureau begeleidt één aardwarmte-aanvraag van een sierteler. Ook Alfa Accountants zegt dat het rustiger is. Dat lijkt ook een gevolg van de terughoudende opstelling van banken bij financieringsaanvragen van tuinders. Ook is de procedure voor aardwarmte aangescherpt.

De eerste ronde MEI-subsidies sloot vrijdag. Het subsidiebedrag bedraagt 13 miljoen euro, waarvan 5 miljoen voor semi-gesloten kas. Dienst Regelingen kon niet reageren en had nog geen cijfers paraat. Wanneer de regeling niet wordt overtekend, maken aanvragers een grotere kans op toekenning.

Of registreer je om te kunnen reageren.