Home

Achtergrond 178 x bekeken

ANWB verwacht donderdag drukke avondspits

De ANWB verwacht dat de avondspits donderdag veel drukker zal verlopen dan normaal. De dag na Witte Donderdag is het Goede Vrijdag en zondag en maandag is het Pasen.

Veel mensen gaan donderdagmiddag- en avond de weg op voor een paar dagen vakantie. Dat liet een woordvoerder maandag weten.

Volgens de ANWB gaat het om een half miljoen mensen. Meer dan de helft blijft in Nederland. Populairste buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Belgie en Duitsland. Dan zijn er nog de buitenlanders die naar Nederland komen.

De avondspits begint donderdag al vroeg. De ANWB verwacht de meeste vertraging op de wegen vanuit de Randstad en rond de Veluwe. Vooral op de A1 Hengelo-Amsterdam in beide richtingen, de A2 Utrecht-Eindhoven, de A12 Utrecht-Arnhem, de A28 Utrecht-Zwolle en de A50 bij Arnhem en Nijmegen zal het aansluiten worden in de file.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.