Home

Achtergrond 5 reacties

AID haalt dieren Utrechtse veehouder weg

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft gisteren 37 dieren van een veehouder uit Lopik in bewaring genomen.

Tijdens een controle bleek dat de beesten vermagerd zijn, onvoldoende voer en drinkwater en geen droge ligplaats hadden.
De Utrechtse veehouder was bekend bij de AID omdat hij al vaker overtredingen op het gebied van dierenwelzijn heeft begaan. Het betreft in dit geval 19 runderen, negen schapen en negen lammeren. Eén rund is op het bedrijf gedood. Op het bedrijf werden ook twee kadavers aangetroffen.

Tegen de veehouder is proces-verbaal opgemaakt vanwege verwaarlozing van dieren en het niet ter destructie aanbieden van de kadavers. Er blijven 37 dieren achter op het bedrijf: 22 schapen, twaalf pony’s en drie lammeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  GelijkeMonniken

  Zo, de AID vorig jaar gebeld over de Oostvaardersplassen.... zeggen niet te mogen optreden omdat Staatsbosbeheer daar de baas is?????
  Tweede Kamerleden deden op mijn verzoek er ook niets aan...
  Waarom dan wel bij deze man optreden???
  Het zijn Rare Tijden....

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dat heet nu rechtsgelijkheid, Gelijkemonniken. In een land als dit is de een nu eenmaal iets gelijker dan de ander.

 • no-profile-image

  ----------

  aanpakken iemand nooit meer beesten laten houden hij zal wel een probleem hebben

 • no-profile-image

  Arjan Mieras

  Schandalig wat er gebeurd in de natuurgebieden in ons kikkerlandje. Op wie moeten we stemmen bij de volgende verkiezingen om deze waanpraktijken te stoppen. Ik vind het schandalig van staatsbosbehheer en zeker ook van de huidige politiek wat er allemaal in de Oostvaardersplassen gebeurd.

 • no-profile-image

  dier

  Dus toch een houdersverbod voor altijd bij zulke lieden. Of je moet natuurlijk zoals overal in Nederland, de controlegroep aan het werk zien te houden...

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.