Home

Achtergrond

AFM wilde vertrek Zalm

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bij collega-toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) aangedrongen op het vertrek van Gerrit Zalm als topman van ABN Amro.

De AFM verwijt Zalm gedurende zijn periode als financieel topman bij DSB Bank dat er op een aantal punten te weinig deskundigheid was en dat hij niet krachtig genoeg heeft geopereerd om de koers van de bank bij te stellen.

DNB is wat betreft de positie van Zalm de leidende toezichthouder. AFM adviseerde aan DNB een vertrek van Zalm, maar ving bot. Professor Michiel Scheltema, die het werk van de toezichthouders heeft beoordeeld, vond de kritiek van AFM "onvoldoende overtuigend'' en er was sprake van "onvoldoende argumenten''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.