Home

Achtergrond 216 x bekeken

Zware sneeuwval verlamt Oost-Europa

Zware sneeuwval heeft vandaag tot chaotische taferelen geleid in Bulgarije en Roemenië.

Snelwegen werden afgesloten en tientallen treinen reden niet. Veel vluchten liepen vertraging op.

In de Roemeense hoofdstad Boekarest viel circa 40 centimeter sneeuw en de autoriteiten adviseerden inwoners niet de weg op te gaan. Het noorden en westen van Bulgarije werd bedekt met 60 centimeter verse sneeuw en in het gebied waait een stevige wind. In meer dan 160 plaatsen viel de elektriciteit uit. In drie districten geldt sinds maandag de noodtoestand.

Veel voertuigen zijn gestrand en trucks mogen bepaalde bergpassen niet meer passeren. De weersomstandigheden maken skiën moeilijk. De verse sneeuwlaag geldt als "ideaal voor lawines'', aldus de reddingsdiensten.

Volgens lokale meteorologen houdt de zware sneeuwval aan tot donderdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.