Home

Achtergrond

Zes doden door verkeersongeval Oostenrijk

Zes mensen zijn om het leven gekomen door een verkeersongeval zondagavond in de buurt van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, waarbij een bus en twee vrachtwagens waren betrokken.

Ongeveer twintig mensen raakten gewond, van wie zeker zeven ernstig. De Duitse bus was volgens een arts van een ziekenhuis, waarin verscheidene inzittenden van de bus werden opgenomen, van de afvallige Servische provincie Kosovo op weg naar de Beierse hoofdstad München. De politie liet weten dat de vrachtwagens op de A21 bij Heiligenkreuz op elkaar waren gebotst, waarna de bus op de zware wagens inreed. De vrachtwagens hadden een Roemeens en een Slowaaks kenteken. In de bus zaten 38 mensen, voornamelijk Kosovaren. Onder de doden is de chauffeur van de bus. Ook de inzittenden op de eerste rij kwamen om.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De politie sprak maandagmorgen eerdere berichten tegen dat de botsing het gevolg was van gladheid. De A21 was tot ongeveer maandagochtend zeven uur versperd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.