Home

Achtergrond 9 reacties

Zelf percelen corrigeren hoeft niet meer

Boeren hoeven niet langer zélf hun perceelsgrenzen te corrigeren. Dienst Regelingen gaat dat doen. Dat heeft minister Verburg (LNV) donderdagavond meegedeeld in een debat in de Tweede Kamer.

Met dat besluit reageert zij op de kritiek van Kamerfracties en LTO dat het voor boeren haast niet te doen is om de perceelsgrenzen via ,,mijn dossier’’ aan te passen. Het inloggen gaat langzaam, de computerapplicatie is niet gebruiksvriendelijk, de perceelsgrenzen zijn slecht zichtbaar en correctie kost heel veel tijd.

Het enige wat boeren nu moeten doen is via ,,mijn dossier’’ een stip zetten op de percelen die volgens hen niet correct zijn begrensd. Dan weet DR dat ze die grenzen opnieuw moet beoordelen en herstellen.

Boeren voor wie ook het digitaal plaatsen van een of meer stippen te lastig of te veel werk is kunnen ook bellen met Dienst Regelingen.
Hoewel boeren dus niet zelf meer hoeven te corrigeren moeten zij wél tijdig laten weten dat er iets hersteld moet worden. DR doet dat niet uit zich zelf. De minister heeft boeren daarom opgeroepen snel te reageren, liefst voor 1 maart. Maar ook tot 15 mei kunnen nog correcties worden aangebracht. ,,Dus zet die stip, of bel 0800 22 333 22’’, luidde Verburgs oproep.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrie

  Kun je zien wat voor flauwekul het was en nog steeds is. Ze kunnen in Den Haag nou helemaal niks met al die ict-speeltjes.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Geweldig! Weten we nog niet waar we aan toe zijn!!

 • no-profile-image

  Peter

  Alle perceelsgrenzen staan op kadaster.
  Vragen ze het daar maar op. Val daar een boer niet mee lastig.

 • no-profile-image

  fries

  Heb t gister ook maar eens bekeken... plasdras situatie verkeerd ingetekend, bomen oppervlak van bovenaf ingetekend, verspringende omheiningen die op grondniveau echt rechtaan lopen, En ook nog eens gebruik gemaakt van foto's/kaarten uit dit voorjaar, dus niet actueel, situatie is alweer veranderd hier... compleet drama!!! Snap nu ook waarom een aantal boeren hier massaal aan de boomkap zijn, boomsingels omleggen...

 • no-profile-image

  koetje

  Op elk perceel een stip zetten,het kadaster heeft de percelen al jarenlang geleden opgemeten hierover betalen wij de koopsom,pachtsom en diverse lasten.Dienst Regelingen hoeft alleen maar de sloten en eventuele kavelpaden op te meten en deze van de kadastrale maat af te trekken.

 • no-profile-image

  banner

  Idioot al de percelen op laten meten rekening van €1500 halve dag wijzigen en nu dit is dit onze zorgvuldige betrouwbare overheid!!!
  Ik hoop dat vandaag dit kabinet valt slechter kan hiet echt niet worden

 • no-profile-image

  gerrie

  Ik hoop dat ze van Afghanistan betere kaarten hebben. Lopen ze plots over een weg inplaats van een papaver. En die schaapsherder en gitenhouder zijn opeens strijders geworden. De Rus had nog zo gewaarschuwd, maak er maar gelijk een maanlandschap van, want die oorlog duurt langer dan je denkt.

 • no-profile-image

  De Boer

  KLopt helemaal NIETS van dit bericht, net gebeld met Dienst Regelingen. "U dient ZELF alle percelen aan te passen en een reden voor aanpassing te geven"
  Bedankt LTO......

 • no-profile-image

  boertje

  Je krijgt er wat van net of hebben wij boeren niks beters te doen.
  Kijk dat ze in Den Haag niet weten wat ze moeten??? wij weten het wel, maar als boeren moesten we niet zo bang zijn en gewoon doen, net als het gieren nu de grond hard is mag het niet maar als het volgende week dooit mag het wel, de ene keer mag je het zelf doen en de andere keer doet de DR het voor je we moesten als boeren weer eigen baas zijn we weten echt wel hoe het Moet.!!!!
  maar ze denken het in Den Haag altijd beter te weten.!!!!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.