Home

Achtergrond 170 x bekeken

Zeer gevarieerde inzending van De Schüllhorn

Kwekerij De Schüllhorn is deze week naar de keuringszaal gekomen met een prachtige collectie bijzondere bolgewassen.

Daaronder bevindt zich Muscari 'Gul Delight'. Deze lijkt wit, maar is aan de basis roze en die kleur trekt tijdens de bloei naar boven. Of het soort uniek is mogen de geleerden uitmaken, maar heel bijzonder is deze Muscari in ieder geval wel. En tijdens een reis Turkije langs de weg gevonden.

Fraai is ook de lichtblauwe Muscari 'Baby’s Breath'. De inzender showt tevens enkele fraaie Irissoorten, waaronder de heel licht blauwe Iris reticulata 'Sheila' en de blauwe I.'Halkis'. Mooi is de witte Ipheion 'Alberto Castillo' en de blauwe Ipheion 'Jessie', bijzonder mooi de piepkleine, dieprode Tulipa humilus Lilliput en prachtig de bloeiwijze van de lichtblauwe/lila Pleione formosana. In het voorjaar produceert deze "aardorchidee" alleenstaande, grote bloemen.

Tenslotte zij gemeld dat W.P. Vieveen evenals Cees Breed een fraaie collectie Galanthus showt, waaronder G. maximus, G. 'Magnet', Galanthus atkinsii en G. 'Comet'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.