Home

Achtergrond

ZON trekt zich niet terug uit 'moeizaam APO-gesprek'

Afzetorganisatie ZON blijft betrokken bij gesprekken over bundeling van het paprika-aanbod in een associatie voor producentenorganisaties (APO).

Het onderzoek naar de voorgenomen fusie met fruitpartij Fruitmasters brengt daarin geen verandering, stelt de woordvoerder. "We hebben onze telers toegezegd dat wij meedoen aan de APO-gesprekken. Dat gaan we nu niet zonder meer veranderen."

Of de APO er daadwerkelijk komt is de vraag. "Het is overduidelijk dat dit niet van een leien dak gaat. De telers geven zelf aan dat het zeer moeizaam gaat. Het verleden leert dat dit een taai proces is." Daarmee houdt de afzetorganisatie rekening met het niet doorgaan van de APO. "Als het sneuvelt dan is het zo. Dan houdt alles op." Signalen daarvoor heeft de woordvoerder niet ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.