Home

Achtergrond 246 x bekeken

ZON en Fruitmasters willen fuseren

Coöperaties ZON Fruit & Vegetables uit Venlo en Fruitmasters uit Geldermalsen onderzoeken de mogelijkheden voor een fusie.

De organisaties streven ernaar vóór deze zomer een fusieplan voor te leggen aan de leden. Leden, medewerkers, ondernemingsraden, klanten en vakbonden zijn geïnformeerd.

Door het samenbrengen van de organisaties ontstaat een compleet productpakket van groente en fruit. ZON is gespecialiseerd in de afzet van groente, Fruitmasters heeft een breed pakket fruit. "In de markt is de trend van specialisatie zichtbaar; tegelijkertijd vragen klanten steeds meer om een breed assortiment van groente en fruit en serviceconcepten." Gezamenlijk hopen de organisatie beter in te spelen op die vraag.

Beide afzetorganisaties zien voordelen in een groter marktbereik, commerciële slagkracht, groter onderscheidend vermogen en kostenbesparingen. Dat moet leiden tot optimale uitbetaalprijzen en concurrerende tarieven voor leden. ZON en Fruitmasters hebben een lange coöperatieve historie en vergelijkbare marktfilosofie en strategie.

De komende maanden worden gebruikt voor verder onderzoek. Als de leden voor een fusievoorstel stemmen ontstaat een afzetorganisatie met een omzet van circa 550 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.