Home

Achtergrond 175 x bekeken

Yara doet bod op Terra Industries

De Noorse kunstmestfabrikant Yara biedt 3 miljard euro (4,1 miljard dollar) voor de overname van de Amerikaanse concurrent Terra Industries Inc.

Als het bod door de aandeelhouders wordt aanvaard voegt Yara zes stikstofabrieken in Noord-Amerika toe aan zijn productieapparaat alsmede de helft van de belangen in kunstmestfabrieken in Groot-Brittannië en Trinidad. In de twee bedoelde Britse bedrijven werkt Yara al samen met Terra Industries, dat een omzet draait van rond de 2 miljard dollar per jaar.

Yara biedt de aandeelhouders een overprijs van krap 24 procent in vergelijking met de aan de beurs bereikte koers van vorige week vrijdag. De concernleiding van Terra geeft de aandeelhouders een positief advies.

Of registreer je om te kunnen reageren.