Home

Achtergrond 12 reacties

Wim Thus: mestprobleem moet opgelost

De varkenshouderij moet voor 2015 de mestproblemen oplossen.

Dat zei afdelingsdirecteur landbouw Wim Thus van de Rabobank Nederland tijdens een studieavond van Boerenbond Deurne in Gemert.
"Als de sector er niet in slaagt het mestprobleem onder controle te krijgen, kun je er op rekenen dat er iets anders voor in de plaats komt. Ik sluit een generieke krimpmaatregel vergelijkbaar met wat minister van Aartsen destijds deed, dan niet uit", aldus Thus.

Thus zou overigens graag zien dat het systeem van varkensrechten verdwijnt. "Het is gewoon jammer geld wat er in die rechten wordt geïnvesteerd. Het drukt de rentabiliteit van de varkenssector. Ook daarom is het noodzakelijk om het mestprobleem op te lossen, zodat die varkensrechten kunnen worden afgeschaft."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  en al die koe boeren mogen allemaal met een amvb melkvee 200 koeien gaan houden maakt niet uit waar ze zitten laat hun hun mest dan ook op hun eigen grond uit afzetten maar dat kunnen ze niet. Dus wat de varkens minderen en oplossen vullen de koeien weer aan Fijn zo ZLTO

 • no-profile-image

  verstraten

  boertje braband(t) mag ik U erop wijzen dat al kun je vergunningtechnisch via de amvb zomaar 200 koeien houden, je kunt ook gewoon een milieuvergunning aanvragen en dan kun er zelfs nog meer dan 200 houden! zolang tenminste je bouwblok die ruimte bied. Maar we hebben tot 2015 nog quotering dus komt er in principe geen extra mest.
  En ik durf er mijn geld (voor zover ik dat nog heb) wel op te zetten dat indien collega sectoren nog dierrechten kennen in 2015 dat de melkveehouderij echt niet ongelimiteerd kan groeien. We kennen daarnaast bijv. in NL ook een ammoniak plafond en dan zal het de melkveehouderij niet meevallen -of de stallen moeten ook dicht met luchtwasser- om vwb ammoniakuitstoot veel uit te breiden.

 • no-profile-image

  export

  ja hoor eindelijk eens een goed bericht,
  verantwoorde mestafzet, rechten weg met dat geld kun je ook aan mestver-be-werking doen.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Hè??? ik dacht toch echt dat het mestprobleem bij de akkerbouwers zat. Vraag maar aan Antoon Vermeer, '"onze visionair". Dus weg met die smerige akkerbouw!

 • no-profile-image

  .

  Eerst je eigen problemen oplossen. De rabobank heeft zelf veel mest gemaakt! Kijk naar de tuinbouw, van bakel, te hoge financieringen afgegeven in de melkveehouderij en dan de overige financiele crises nog. Als die problemen opgelost zijn dan kom maar een keer terug om te vertellen hoe wij het moeten doen!

 • no-profile-image

  Zwientje

  Of zal het mestprobleem de rechtenprijs drukken,Wim?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  De reactie die ik om 14.19u plaatste hoort niet in dit forum maar in "Verburg wil nieuwe termijn". Excuus!

 • no-profile-image

  roepende

  Er is niet eens een overschot aan mest in Nederland (en zeker niet in de EU)
  Alleen zit de mest op een paar vierkante kilometer geconcentreerd, en is vervoer naar alle uithoeken van Nederland (of Europa) te duur. Hier is mest behoorlijk zeldzaam.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Voordat het wiel weer opnieuw wordt uitgevonden verwijs ik maar even naar het forum 'CHAUFFEUR MET TEVEEL KIPPENMEST IN DUITSLAND' elders op deze webpage. Daarin staat heel veel nuttige informatie.

 • no-profile-image

  jonge

  Laat die man zich eens met zijn eigen Toko bemoeien, zo denderend draait de Rabobank nou ook weer niet! En waarom moeten de varkenshouders het mestprobleem oplossen.......zie zelf aankomen dat na 2015 de melkveehouders met een enorme toename van mestproductie te maken krijgen......wat moeten wij dan daarmee?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Er liep helemaal niemand weg met Erich Honnecker en zijn Stasi en Nicolaie Ceausescu en diens Securitate. Joop Den Uyl beijverde zich in de Koude Oorlog om door middel van vreedzame coëxistentie politieke druk en spanning van de ketel te halen. Maar natuurlijk werd dat door haatzaaiende grrrrristenen weer schandelijk misbruikt! Man kijk verdulleme naar die Bakellende van jullie. De man die ons land bij een vuile en volkenrechtelijk onwettige oorlog betrok. Die lafbek verdomde het zelfs om de Dalai Lama te ontmoeten, maar speelde wel mooi weer met de Chinese machtshebbers. Gadverdemme!

 • no-profile-image

  hertkauwer

  Roepende, houd op met schreeuwen en rep je naar het forum: "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland". Daarin vindt je alles wat nodig is voor een helder beeld in een stinkende materie.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.