Home

Achtergrond

Wilders: alleen AOW-leeftijd is breekpunt

De PVV is bereid concessies te doen om te kunnen regeren met andere partijen.

Slechts op één punt valt er niet te praten: de AOW-leeftijd moet wat PVV-leider Geert Wilders 65 jaar blijven. Dat zegt hij in een interview maandag in De Telegraaf.

"Ik kan niet met iedereen regeren. Maar als we alleen gaan roeptoeteren aan de zijkant en nooit bereid zijn concessies te doen, zullen we nooit regeren. Dan blijven we de eeuwige oppositiepartij en slinken we straks weer net zo hard als de SP. Dus daarom zijn we bereid deals te sluiten. Op één punt na: handen af van de AOW'', aldus Wilders.

Volgens Wilders hoeft er niets te worden treuggedraaid. "Het wetsvoorstel voor de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar is nog niet door de Kamer. Het kabinet is nu demissionair, dus het gaat in de ijskast. Het moet gewoon niet worden ingevoerd.''

Het eventuele besluit om de AOW-leeftijd niet te verhogen, zal niet kunnen rekenen op enthousiaste reacties van partijen als CDA en VVD. Toch denkt Wilders dat niet over alle onderwerpen zoveel verschil van mening zal zijn. "Wij willen net als zij ook fors bezuinigen op overheidsuitgaven, op ontwikkelingshulp, op het ombuigen van linkse hobby's. Op die punten is het verschil veel minder groot. Wij komen ook niet aan de hypotheekrenteaftrek en willen ook geen 60-procenttarief.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.