Home

Achtergrond

Wientjes: kabinet laat bouw in de kou staan

"Het demissionaire kabinet moet alles doen wat in zijn vermogen ligt om de economie en de werkgelegenheid te bevorderen'', zei Bernard Wientjes, de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, vandaag.

De werkgeversorganisatie vreest dat met de val van het kabinet de invoering van de crisiswet wordt uitgesteld. VNO-NCW hoopt dat de Eerste Kamer de wet ondanks alles goedkeurt. ,,Het liefst zien wij dat de crisiswet er morgen is'', lichtte een woordvoerder toe.


Net als VNO-NCW vindt ook werkgeversorganisatie MKB-Nederland de val van het val het kabinet midden in een economische crisis een zeer slechte zaak. ,,Sectoren die zwaar in de problemen zitten als de bouw blijven nu in de kou staan'', aldus Wientjes.


De val van het kabinet zal de positie van Nederland in de wereld aantasten. Ook dat is een slechte zaak voor een open economie als de onze, vinden de werkgeversorganisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.