Home

Achtergrond

Werving van sponsoren schoolfruit verloopt stroef

Het Groentenfruit Bureau (GFB) heeft nog steeds geen concrete sponsoren kunnen vinden voor het Europese schoolfruitprogramma.

Dat blijkt uit een memo van GFB aan het Productschap Tuinbouw. De 2,5 miljoen euro die de Europese Unie voor Nederland heeft gereserveerd, blijft dus liggen.

Het GFB benaderde 300 bedrijven, waaruit vijftien afspraken volgenden. Twee afspraken, met een cateraar en een retailer, moeten nog plaatsvinden. Bedrijven reageren volgens het bureau positief op het schoolfruitproject, maar tot een handtekening kwam het tot dusverre niet. Volgens het bureau tonen met name sectorpartijen, zorgverzekeraars en retail interesse.

Het schoolfruitprogramma in Nederland loopt vertraging op. Het project is bedoeld voor het schooljaar 2009/2010, maar dat loopt al ten einde. De Europese Unie subsidieert het schoolfruitprogramma met 1,25 miljoen euro, op voorwaarde dat de sector zelf een gelijk bedrag ophoest. Tot nu toe zit er ’slechts’ 300.000 euro in het potje. Dat bedrag is beschikbaar gesteld door het Productschap Tuinbouw. Het ministerie van landbouw overweegt ook nog een bijdrage te doen van 300.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.