Home

Achtergrond

Werkgevers: snel pensioenakkoord met bonden

Werkgeversvoorman Bernard Wientjes van VNO-NCW roept vakbonden op om voor de vorming van een nieuw kabinet tot een akkoord te komen over een hogere pensioenleeftijd.

Volgens Wientjes moeten sociale partners een alternatief bedenken voor de wijze waarop Balkenende IV bij verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar mensen met zware beroepen wil ontzien.

Dat heeft Wientjes vrijdag gezegd tijdens een pensioenbijeenkomst in Den Haag. De verhoging van de AOW-leeftijd zelf staat volgens hem niet ter discussie, omdat een meerderheid van de Tweede Kamer voor lijkt te zijn.

Werkgeversorganisaties stapten afgelopen najaar uit het AOW-overleg met vakbonden in de Sociaal-Economische Raad (SER), omdat ze geen heil meer zagen in het overleg.

De voorzitter van VNO-NCW ziet nu wel mogelijkheden om er met de vakbeweging uit te komen. De werkgevers en de vakbonden zijn het volgens hem net zo oneens met de wijze waarop het kabinet mensen met zware beroepen wil ontzien. Ook is het zaak om het snel eens te worden over aanpassing van de aanvullende pensioenen aan de stijgende levensverwachting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.