Home

Achtergrond 197 x bekeken

Wellink: er komt een nieuwe crisis

Alle maatregelen ten spijt zal er op enig moment een nieuwe economische crisis komen.

Want de oorzaken van een volgende crisis kennen we nog niet, betoogde DNB-president Nout Wellink maandag bij de commissie-De Wit. "Ik zou zo ontzettend graag vandaag de risico's van morgen kennen'', zei Wellink.

De DNB-president noemde een aantal punten die nodig zijn om een nieuwe crisis te voorkomen. De kapitaaleisen voor banken moeten omhoog. Als dat internationaal niet geregeld kan worden, moet Nederland daar zelf aan beginnen. Ook moeten toezichthouders veel alerter zijn als de financiële sector weer allerlei ingewikkelde nieuwe producten gaat ontwikkelen. Innovatie leidt tot risico's, aldus Wellink.

Hij pleitte verder voor een Europese toezichthouder en stelde dat commissarissen "echt deskundig'', veel harder en veel kritischer moeten zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.