Home

Achtergrond

Weinig problemen door sneeuw

De sneeuwval dinsdag zorgt voor weinig problemen op de weg.

Rijkswaterstaat houdt de situatie nauwlettend in het oog. De dienst heeft preventief gestrooid waar dat nodig was. Er ligt nog genoeg zout op de wegen om gladheid te voorkomen. Als het verkeer dat wegrijdt, strooit Rijkswaterstaat opnieuw.

"We controleren continu op 270 plekken in het land. Daar meten we het zoutgehalte en de temperatuur van de weg en de luchtvochtigheid. Via dit systeem houden we de situatie voortdurend in de gaten en gaan de weg op zodra dat nodig is'', aldus een woordvoerder. Het merendeel van de meetplekken ligt bij stukken weg die snel glad worden, zoals bruggen, viaducten en op- en afritten.

De ochtendspits vandaag begon heel rustig. Om half zeven stond er 11 kilometer file. Dat was vooral te danken aan de schoolvakantie in het zuiden van het land. Toen het harder ging sneeuwen, ontstonden er heel snel meer files, aldus een woordvoerster van de ANWB. Dat was even na acht uur. Op het drukste moment stond er ongeveer 190 kilometer, doordat bestuurders hun rijgedrag aanpasten en langzamer gingen rijden.

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat kan het woensdag spannend worden. Mogelijk gaat het regenen. Omdat de ondergrond nog bevroren is, kan dat leiden tot ernstige gladheid. Waarschijnlijk valt er woensdag meer neerslag dan dinsdag, aldus een woordvoerder van het KNMI. Het vriest komende nacht weer matig en lokaal streng. De temperatuur loopt echter langzaam op, waardoor er niet alleen sneeuw zal vallen, maar ook natte sneeuw en in het zuiden mogelijk regen. Het neerslaggebied komt woensdag tegen de middag uit België het land binnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.