Home

Achtergrond 3 reacties

Weer twee doden door Q-koorts

Sinds januari van dit jaar zijn twee mensen aan de Q-koorts overleden.

Dat blijkt uit de laatste opgaven van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De twee slachtoffers leden aan chronische Q-koorts en hadden de ziekte al langer geleden opgelopen. Daarbij leden ze aan meer ziektes.

Volgens de officiële opgaven zijn er tot nu toe in Nederland negen mensen aan de Q-koorts bezweken. Deskundigen gaan ervan uit dat het werkelijke aantal slachtoffers hoger ligt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anders

  Beste redaktie,
  Wat hebben jullie er nou voor belang bij om met een grote kop te brengen WEER TWEE DODEN DOOR Q-Koorts en er dan vervolgens met kleine letters eraan toe te voegen dat deze mensen ook een andere ziekte onder de leden hadden. Het is verschrikkelijk dat deze mensen dit overkomen is . Alleen aan Q- koorts is volgens mij nog niemand overleden.
  We moeten het probleem zeer serieus nemen maar door het zo te publiceren lijkt op stemmingmakerij

 • no-profile-image

  Kees

  Wat gebeurt er in de omringende europese landen als Belgie, Duitsland en Frankrijk? Hebben zij geen problemen met Q-koorts? Ruimen deze landen ook alle "zieke" dieren? Of is Nederland weer eens het braafste jongetje van de klas?
  Of is het gewoon een manier om een sector die wel de eigen broek ophoudt de nek om te draaien? Het is SCHANDE! zoals hier met deze situatie wordt omgegaan!

 • no-profile-image

  Han

  Redactie. Zou het niet beter zijn om de kop en het artikeltje een beetje te nuanceren? Ik geloof direct, dat de overledenen ook Q-koorts onder de leden hadden, maar dat Q-koorts de doodsoorzaak is, gaat denk ik te ver. Ik Noem dit tendensieuse berichtgeving en pijnlijk voor de Geitenhouders, ja voor de gehele veehouderij, die zich op deze wijze weer in de hoek geplaatst voelt na afgelopen maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.