Home

Achtergrond 2 reacties

Week 7: vraag eieren hoog peil

De eiermarkt vertoont ook deze week vaste en vriendelijke tendensen. De vraag naar zowel scharrel als kooieieren blijft op een hoog peil en de prijzen lopen ook deze week weer verder op.

Voor wat betreft de vraag van de industrie geldt dat men wel koopt, omdat dat nu eenmaal moet, maar het hoge prijspeil blijft dit marktsegment behoorlijk parten spelen. Het is in het verleden al vaker gemeld dat men grote problemen heeft om de gemaakte kosten terug te verdienen.

Het lijkt er daarbij op dat de prijzen wat dat betreft nog wel even op het huidige hoge niveau blijven liggen en dat vermoedelijk pas na Pasen de markt wat zal normaliseren.

Het aanbod van eieren is zeker niet al te ruim, althans in relatie met de vraag, want in principe ligt de productie op een behoorlijk hoog peil. Er zijn vanaf juli tot en met november 2009 zo’n 15% meer leghennen opgezet en rekening houdende met de opfokperiode zou de productie van eieren vanaf eind 2009 toch behoorlijk opgelopen moeten zijn.

De prijzen van de eieren lopen als gevolg van het huidige marktbeeld weer verder op en dat geldt opnieuw voor vrijwel alle soorten en gewichten. Het valt daarbij op dat bij diverse noteringen de kooieieren sterker aantrekken dan de prijzen van scharreleieren. Dit laatste houdt waarschijnlijk verband met het feit dat scharreleieren veelal op bestaande contracten geleverd worden en dat zou wat minder gelden voor kooieieren.

(Bron PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kale kip

    belachelijk dat de prijzen voor de scharrel eieren niet veel stijgen omdat de eierhandelaren afzetcontracten hebben, bij lage prijzen op de vrijemarkt en hoge contracten zakken de prijzen gewoon door stelletje leuters hebbe gulie de carnaval nog in dun bol.

  • no-profile-image

    scharrelboer

    helemaal mee eens kale kip

Of registreer je om te kunnen reageren.