Home

Achtergrond 7 reacties

Week 5: eiermarkt hoog niveau

Op de markt van eieren liggen de vraag en bestellingen nog steeds op een hoog peil. De interesse vanuit Nederland, maar vooral de kooplust uit Duitsland blijft de markt domineren en de prijzen van de eieren lopen zo hier en daar weer wat verder op.

Nu de weersomstandigheden iets verbeteren, worden ook de weekmarkten in Duitsland weer vaker bezocht en dat zal de vraag verder stimuleren. In dat licht bezien zullen er op dit moment nog maar weinig eieren boven de markt blijven hangen en zal het aanbod zeker gezien de lopende vraag niet bijster groot van omvang zijn.

De industrie is redelijk actief, waarbij men uiteraard best veel moeite zal hebben met de prijzen die men voor de eieren moet betalen. Deze liggen zeker ook voor de industrie op een bijzonder hoog niveau en dat zal men toch op de één of andere manier terug willen verdienen.

De ververijen waren de laatste tijd ook tamelijk actief met het plaatsen van bestellingen, maar zouden nu wat minder in beeld zijn.

Al met al, blijft het marktbeeld behoorlijk vriendelijk van toon, al zullen er marktpartijen zijn die daar anders over denken.

(Bron PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  scharrelboer

  gezien de NOP scharrelnotering laat de NOP zich inpakken door de pakstations

 • no-profile-image

  kip

  hoe kan dat nou nop scharrel omlaag terwijl de vraag enorm is ?
  Alle noteringen omhoog behalve nop scharrel en amsterdam. Tijd voor hogere toeslagen nop scharrel plus 50 wie beurt ermeer laat zien !!!!

 • no-profile-image

  Jaap

  Ik geloof van deze notering geen biet, er zijn grote tekorten aan eieren maar de prijzen dalen? Volgens mij wordt het een machtsspelletje tussen markt en inpakstations.

 • no-profile-image

  toeslag loopt op

  NOP + 70 cent is op dit moment waar de eieren minstens voor verkocht worden

 • no-profile-image

  t

  Hoe was het ook weer, NOP ... Nederlandse Organisatie Pakstations , of was het anders.

 • no-profile-image

  arme kippeboer

  de organisatie voor pakstations heeft hiermee te kennen gegeven dat ze toch wel meer ophebben met die bandieten als met de boeren en hebben nu de notering kapot gemaakt NOP +70 is gewoon te verkrijgen in duitsland. En die duitsers betalen gewoon goed voor de afgenomen eieren. Dus ga zelf naar duitsland daar heb je toch geen nederlands pakstation voor nodig. Dat de prijzen nu goed zijn wil nog niet zeggen dat ze over de afgelopen 5 jaar op een redelijk niveau zitten.

 • no-profile-image

  an egg a day is ok

  He hallo nop commissie, wanneer Jopie of Pietje belt niet gelijk bang worden en doen wat ze zeggen, zeg maar dat ze wat meer moeten doen dan eieren in doosjes stoppen en afwachten wat de retail betaald, anders rijden steeds meer wakkere pluimveehouders de eieren zelf de grens over.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.