Home

Achtergrond

Waterfunctionaris voor incidenten op water

De veiligheidsregio Flevoland heeft de eerste waterfunctionaris van Nederland aangesteld.

Deze gaat optreden als coördinator van achttien partijen, die donderdag in Lelystad afspraken hebben ondertekend over de bestrijding van incidenten op het water. Deze partijen zijn de zeven veiligheidsregio’s rond het IJsselmeer, Rijkswaterstaat, kustwacht, het KLPD, KNPRM, Reddingsbrigade Nederland en zes waterschappen.

De partijen gaan vanaf nu nauw samenwerken in en rond het IJsselmeergebied bij incidenten zoals aanvaringen, verontreinigingen van het oppervlaktewater, branden en explosies en ecologische incidenten. Bij de bestrijding van dergelijke calamiteiten zijn veel verschillende partijen betrokken.

De nieuwe waterfunctionaris, Han van Dijk, was eerder al secretaris voor de SAMIJ (Samenwerkingsregeling incidentbestrijding IJsselmeergebied) en had al contact met veel partijen. Hij was eerder al werkzaam als adviseur crisisbeheersing bij de gemeente Lelystad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.