Home

Achtergrond

WOZ-waarde goed ondanks pluimveebedrijf

De gemeente Veere wordt in het gelijk gesteld door het gerechtshof in Den Haag.

Met het feit dat de woning dicht bij een pluimveebedrijf ligt, is in het taxatierapport voldoende rekening gehouden. De WOZ-waarde is op een juist bedrag vastgesteld.

Kort samengevat is de uitspraak van de fiscale rechter de volgende: Belanghebbende, X, heeft een vrijstaande woning. In geschil is de waarde van de woning op de waardepeildatum 1 januari 2005. De inspecteur heeft deze waarde bij uitspraak op bezwaar op 298.000 euro vastgesteld, X bepleit een waarde van 240.000 euro. X komt uiteindelijk in hoger beroep.

Hof ’s-Gravenhage beslist dat de inspecteur met het door hem overgelegde taxatierapport aannemelijk heeft gemaakt dat hij de waarde van de woning op de waardepeildatum niet te hoog heeft vastgesteld. Gelet op het bij de heroverweging in mindering gebrachte bedrag op de in eerste instantie vastgestelde waarde, acht het hof de inspecteur erin geslaagd in het bijzonder aannemelijk te maken dat in meer dan voldoende mate rekening is gehouden met de ligging van de woning nabij een pluimveebedrijf en met andere voor de waardebepaling van belang zijnde factoren, waaronder de door X naar voren gebrachte factoren. Het hoger beroep van X is ongegrond.

Meer informatie: Hof ’s-Gravenhage 10 december 2009, nummer BK-08/00440

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.