Home

Achtergrond 191 x bekeken 5 reacties

Voedsel duurder ondanks goedkopere grondstoffen

De consumentenprijzen voor voedingsproducten stijgen de laatste jaren.

Terwijl de prijzen van de grondstoffen zijn gedaald, zoals voor graan, zuivel en vlees. Zo zijn de graanprijzen sinds 2007 met 45 procent gedaald, meldt de Europese Commissie. Terwijl voedingsmiddelen waarin graan wordt verwerkt sinds 2007 duurder zijn geworden. De kosten voor energie en de kredietverlening zijn de laatste vijf jaar wel sterk gestegen, volgens de Commissie. Eind dit jaar publiceert de Commissie de resultaten van een onderzoek naar de voedingsmiddelenmarkt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  paul

  Dat geld moet toch ergens blijven : in elk geval niet bij degenen die het hard nodig hebben : de boeren.

 • no-profile-image

  down under

  "De kosten voor energie en de kredietverlening zijn de laatste vijf jaar wel sterk gestegen". Het is maar een klein bij-zinnetje. Dus omdat die patjakkers van de finaciele sector nu geen snel geld kunnen verdienen op de finaciele beursen pakken ze maar het geld wat in de voedingssector te graaien valt onder het mom van emotie (weet je wel zeker dat je je geld beurt?) Als ik dit soort berichten lees dan bekruipt mij het gevoel dat het ergste nog moet komen immers die kloothommel's hebben niets geleerd met de crediet-crisis. Wat betreft de EU-commisie, die kan een hele grote hand in eigen boezem steken want de energie kosten bestaan onderhand voor de helft uit "eco-taxen"!

 • no-profile-image

  gert

  Het LEI heeft al onderzoek gedaan,maar kan ook geen duidelijk antwoord geven,de supers maken er een rookgordijn om heen

 • no-profile-image

  Klein Boertje

  Hee Gert, als wij nou allemaal de koppen is bijeen steken en zelf is een supermarkt(keten) beginnen ! dan kunnen we tenminste al die miljoenen winst in eigen zak steken!!

 • no-profile-image

  consument van Brinta

  Ja,Albert Heijn verhoogd de Brinta een week geleden van 1,09 euro naar 1,39 euro......
  Hij let wel op de kleintjes?????
  Valtdit ook onder het rookgordijn?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.