Home

Achtergrond

Vlamingen blazen arbitrage Westerschelde af

De Vlamingen stoppen de internationale arbitragezaak die ze voorbereidden vanwege de niet vlottende uitdieping van de Westerschelde.

Dat heeft de Vlaamse minister-president Kris Peeters het kabinet laten weten.

Afgelopen zomer liepen de gemoederen hoog op toen de beloofde verdieping van de vaargeul naar de Antwerpse haven wederom vertraging opliep. Nu de Raad van State in januari de bezwaren tegen het uitbaggeren afwees, kan het karwei 12 februari officieel beginnen. Peeters meldt dat hij er na deze positieve ontwikkelingen van uitgaat dat de "nabuurschaprelaties'' tussen Nederland en Vlaanderen binnenkort weer even stevig zullen zijn als voorheen. Hij heeft er vertrouwen in dat deze derde verdieping van de Westerschelde via "harmonieuze samenwerking'' snel tot een goed einde kan worden gebracht.

Minister Gerda Verburg (LNV) zei na de uitspraak van de Raad van State al te verwachten dat de arbitragezaak zou stoppen aangezien Nederland nu de afspraken kan nakomen. In een reactie liet het ministerie van LNV maandag weten dat de bewindsvrouw verheugd is dat "alle gedachten aan schadevergoedingen van tafel zijn''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.