Home

Achtergrond 525 x bekeken 3 reacties

Verloren vertrouwen

De berichten over problemen bij melkveebedrijven in de VS, die via bemiddeling van Vreba-Hoff van Willy van Bakel zijn of moeten worden gestart, houden aan.

De problemen stapelen zich op. Vreba-Hoff is verwikkeld in steeds meer rechtzaken. Dat varieert van de staat Michigan voor nieuwe overtreding van milieuregels tot huisbankier Agstar, leveranciers en klanten die geld eisen. Verwijten vliegen over en weer, waarbij Van Bakel vooral alle kritiek verwerpt en de crisis, dalende melkprijs en mismanagement van boeren als oorzaken noemt. De Amerikaanse rechter moet uitmaken wie, waar steken heeft laten vallen. Maar Van Bakel heeft de schijn tegen.

Duidelijk is dat Agstar het vertrouwen in Vreba-Hoff heeft verloren. Deze mega-geldschieter van Van Bakel blokkeerde bouwplannen voor nieuwe melkveebedrijven onder de vlag van Vreba-Hoff en wil via de rechter beslagleggen op meerdere melkveebedrijven. Van Bakel wil via nieuwe geldschieters schulden betalen, in beslaggenomen bedrijven terugkopen en nieuwe melkveebedrijven bouwen in India en Afrika. Daarmee lijkt hij gaten te dichten en elders nieuwe risico’s aan te gaan. Van Bakel zou er beter aan doen eerst zijn problemen in de VS en die van de betrokken melkveehouders op te lossen voor hij zich in een nieuw avontuur stort.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Goed gezegd!!!: “Van Bakel zou er beter aan doen eerst zijn problemen in de VS en die van de betrokken melkveehouders op te lossen voor hij zich in een nieuw avontuur stort”. Goed advies voor Van Bakel, hopelijk dat ook eens luisterd naar iemand anders dan hemzelf.

 • no-profile-image

  een ervaringsdeskundige

  Ik sluit mij volledig bij het voorgaande aan. En ik weet zeker vele mensen met normale fatsoens normen en waarden met mij . Willy van Bakel is echter door de macht van geld totaal vervreemd van enige vorm van menselijkheid.Hij kan de scheiding tussen mijn en dijn niet meer zelf leggen. Het gaat voor hem niet om de boer, de aannemer, of welke (zaken)partner dan ook, nee het gaat alleen maar om hem en het geld. Hij gedraagt zich als een of andere half God, ver boven U en ik en iedereen verheven. Zolang je maar naar zijn pijpen danst (met het inmiddels bekende maak mensen van je afhankelijk, dan eten ze uit je hand principe) ben je een bovenste beste en heb je geen probleem. Dat is dan ook de enige club die hem vooralsnog de hand boven het hoofd houdt.Maar wee degene die niet in het gelid loopt. Weet je wel wie ik ben!? Die wordt onmiddelijk met veel van Bakel tamtam gedegradeerd tot zo ongeveer de grootste schavuit, en slechtste mangager die er op deze aardkloot rondwaard. Als een kwajongen die door de schoolmeester de hoek in wordt gestuurd. Je wordt nog net niet tegen de muur gezet. Er is werkelijk maar een plaats voor deze zelfzuchtige, arrogante "praatjes verkoper" en dat is een lange welverdiende vakantie achter de tralies, naast die van de eveneens verguisde Bernie Madoff. Hoe je het ook wend of keert en wat er ook met van Bakel gebeurd de betrokkenen zullen moeten leren leven met de financiele/geestelijke consequenties met betrekking tot dit avontuur. Want een ding is wel duidelijk, op enig gevoel van spijt/medeleven/cashdonatie zijnerzijds hoeft niemand te rekenen.

 • no-profile-image

  Female US of A

  Maaaaaaaaaar mij treft geen blaam.
  Of wel mr van Bakel?

Of registreer je om te kunnen reageren.