Home

Achtergrond

Verkoopmethoden energiebedrijven onderzocht

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) laat toezichthouders onderzoek doen naar agressieve verkoopmethoden van energiebedrijven.

Voor 1 mei wil ze weten of er sprake is van een "structureel probleem'' en of de huidige regels voldoen om dit aan te pakken. Dat liet Van der Hoeven maandag weten in antwoord op Kamervragen. Vorige maand toonde televisieprogramma Kassa hoe Oxxio, de Nederlandse Energiemaatschappij en Nuon consumenten aan huis proberen over te halen een product of dienst af te nemen. Van der Hoeven zegt zich zorgen te maken over de praktijken. Als het nodig is, komt ze met "aanvullende maatregelen''.

De minister heeft brancheorganisaties EnergieNed en VME opgedragen stappen te ondernemen om misstanden te voorkomen. De toezichthouders NMa en Consumentenautoriteit hebben sinds 1 oktober vorig jaar tweehonderd klachten binnengekregen. Er is inmiddels een meldpunt ingesteld voor klachten. Als er sprake is van agressieve verkoopmethoden kan de Consumentenautoriteit boetes uitdelen tot een maximum van 450.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.