Home

Achtergrond

Verkeerscontrole brengt 40.000 euro op

Een gezamenlijk controle van onder meer de douane, Belastingdienst en marechaussee bij de Duitse grensovergang bij het Gelderse Beek, heeft vandaag 40.000 euro aan boetes opgeleverd.

Dat meldde de douane. Van tien uur 's ochtends tot drie uur 's middags werd alle verkeer dat over de A12 vanuit Duitsland naar Nederland kwam gecontroleerd. De douane controleerde weggebruikers op accijns, de Belastingdienst op mogelijke belastingschulden en de marechaussee op mensensmokkel. Medewerkers van het ministerie van VROM controleerden op afvalstoffen.

Van de 40.000 euro aan uitgedeelde bekeuringen werd 32.000 euro meteen voldaan. De controleurs kwamen ook twee witwaszaken op het spoor en namen in verband daarmee 25.000 euro en een auto in beslag. Twee personen werden aangehouden. In twee andere gevallen werden wegens belastingschulden auto's in beslag genomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.