Home

Achtergrond 442 x bekeken

Verburg wil nieuwe termijn

Gerda Verburg wil na de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni terugkeren als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Haar werk is nog niet klaar, zo zei zij tijdens een gesprek met journalisten op haar departement in Den Haag.

De afgelopen jaren heeft Verburg in diverse nota’s plannen gemaakt voor de verduurzaming van de agrarische sector. Graag zou zij de uitvoering daarvan de komende jaren op zich nemen, zei zij.

"De agenda’s worden nu uitgerold, maar er moeten nog stappen worden gezet", zegt Verburg. "Ik zou daar graag nog eens aan willen trekken."

Verburg noemt LNV een prachtig departement vanwege de combinatie van landbouw en natuur. Zij hoopt in een volgende termijn beide sectoren ’uit de schuttersputjes te krijgen zodat zij elkaars partner kunnen worden’.

Het is voor het eerst dat zij openlijk naar een nieuwe periode als minister solliciteert; eerder noemde zij vragen daarover voorbarig.

Dinsdag werd bekend dat het kabinet zonder de bewindslieden van de PvdA doorgaat als demissionair. Dit betekent dat zij geen besluiten mag nemen over controversiële onderwerpen. Mogelijk leidt dit tot verdere vertraging van de Crisis- en herstelwet en daarmee ook de besluitvorming over Natura 2000.

Staatssecretaris Tineke Huizinga (verkeer en waterstaat) neemt de leiding van Vrom over van de afgetreden minister Jacqueline Cramer. Ex-minister Wouter Bos (financiën) wordt opgevolgd door zijn staatssecretaris Jan Kees de Jager.

Ook de overige ministersposten van PvdA’ers worden ingevuld door bewindslieden van CDA en Christenunie, die ook de functies van de oud-staatssecretarissen op zich nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.