Home

Achtergrond

Venezuela sluit grote oliedeals

President Hugo Chavez van Venezuela kon gisteren eindelijk weer eens positief nieuws melden.

De Venezolaanse regering sloot contracten voor de de ontginning van olievelden met het Amerikaanse bedrijf Chevron en met de Spaanse onderneming Repsol.

De overeenkomsten leveren de schatkist van Venezuela in de komende jaren tientallen miljoenen dollars op. Het gaat om de omvangrijkste oliecontracten in het elf-jarige bewind van Chavez. De olievelden in de Orinioco-delta werden drie jaar geleden genationaliseerd door de regering van Venezuela.

Chavez en zijn kabinet hebben de laatste tijd te maken gekregen met een reeks tegenslagen. De overheidsfinanciën staan zwaar onder druk door dalende olieprijzen en de elektriciteitsproductie is ingezakt door een lange periode van droogte. De regering wilde het gebruik van elektriciteit, die vooral wordt opgewekt in waterkrachtcentrales, rantsoeneren, maar trok een besluit daartoe in na woedende reacties vanuit de bevolking van het Zuid-Amerikaanse land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.