Home

Achtergrond

Veel prijswinnaars narcissenkeuring

De KAVB organiseert al vele jaren de speciale narcissenkeuringen, maar in overleg met CNB is daar een keuring in februari aan toegevoegd om voor de narcissen op pot de gelegenheid te bieden aan deze keuringen mee te doen.

De beste pot werd door Th. Smakman ingezonden. Zijn 'Corsage' scoorde maar liefst 9,50 punten. Fa. Veul wist met 'Wild Carnival' 9,40 punten te verwerven. W.F. Leenen & Zonen scoorde respectievelijk 9,30 en 9,20 punten voor hun eigen zaailingen 'New Innovator' en 'Sun Gold'.

J.G Weijers & Zn voor drie geheel verschillende potten 9,10 punten. Het was een pot met de dubbele Tazetta 'Erlicheer' en de perfect opgemaakte potten 'Popeye' en 'Trepolo'. Daarnaast werd door dezelfde firma een pot 'Cassata' gebracht die niet overgeplant was. De commissie was buitengewoon gecharmeerd van deze wijze van presentatie omdat die de bezoekende vakgenoten toont hoe deze cultivar in de praktijk gebroeid kan worden. M.H. van der Zon en Zn scoorde 9,10 met 'Solar Wind', net als C. Breed met 'Julia Jane' en Van den Berg-Hytuna met 'Primeur'.

H. M. Meeuwissen deed net alsof het al maart-april was en showde de mooiste vrije collectie met maar liefst 10 afgesneden narcissen uit drie cultivargroepen en scoorde daar een 9 en veel bekijks mee. Gedurende de gehele week is deze narcissenshow nog te bezichtigen bij CNB in Lisse.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.