Home

Achtergrond

Veel ongevallen door gladheid in Gelderland

In de Achterhoek en in de IJsselstreek in Gelderland hebben zich vanochtend circa vijftig verkeersongevallen voorgedaan.

Volgens de politie is dat aantal uitzonderlijk hoog voor een vanochtend.

"Het verraderlijke was dat de temperatuurmeters in de auto waarden boven het vriespunt aangaven, terwijl het dus wel degelijk glad was'', aldus een woordvoerder van de politie. Voor zover bij de politie bekend hebben de ongevallen niet geleid tot zwaar letsel. Bij zeker dertien ongevallen vielen wel licht gewonden. De ongevallen hebben zich onder meer in Winterswijk, Doetinchem en Lochem voorgedaan. De afgelopen dagen waren er ook de nodige ongevallen door gladheid, maar niet zoveel als deze vrijdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.