Home

Achtergrond 3 reacties

Vara-ombudsman ingeschakeld voor perceelsregistratie

De Vara-ombudsman, Pieter Hilhorst, was vandaag te gast bij melkveehouders Jan en Douwe ter Veer in Den Ham.

Het bedrijf werd onaangenaam verrast door een correctie van de perceelsregistratie van min 5,5 hectare, zo’n 5 procent , na nieuwe metingen door Dienst Regelingen. "De correctie kwam als een totale verrassing", legt Jan ter Veer uit. "De wijze waarop dit door DR is gecommuniceerd lijkt nergens op." De perceelscorrectie heeft grote gevolgen voor onder meer de mestplaatsingsruimte en de toeslagrechten. Vanavond is in het dorphuis van het Groningse Feerwerd een bijeenkomst waar melkveehouders hun verhaal konden doen bij de ombudsman. Het is nog niet bekend wanneer de opnames worden uitgezonden. Foto Jan Bouwman

Het melkveebedrijf van de familie Hesselink in het Overijsselse Ommen is vandaag door zo’n 150 Fleckvieh-liefhebbers bezocht om kruislingen te bekijken. Op het bedrijf staan 80 melkkoeien waarvan de helft is ingekruist met Fleckvieh. "Een productie van 60 liter melk per dag is geen uitzondering", vertelt Henk Hesselink. "De gehaltes liggen op 3,60 eiwit en 4,50 vet." Fleckvieh past goed in zijn bedrijfsvoering; hij heeft veel natuurgrasland in beheer. "Een Holstein wordt mager, terwijl een Fleckvieh-koe groeit." Foto Alex de Haan

Medewerkers van de bloemenveiling in Aalsmeer waren vandaag al druk bezig met het verwerken van rode rozen die bestemd zijn voor de verkoop voor Valentijnsdag, aanstaande zondag 14 februari. Voor de bloemensector is die dag sinds het jaar 2000 de belangrijkste dag. Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, kaarten of bloemen. Sinds midden jaren 90 is Valentijnsdag een commercieel succes, waarvan onder andere ook de bloemenhandel profiteert. Foto ANP

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  landbouwer

  Nieuwe perceelsregistratie is gewoon pure overheidsdiefstal, als dit niet snel van tafel gaat dan snap ik geen enkele boer meer die nu nog CDA gaat stemmen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 • no-profile-image

  van der Grift

  De uitspraak van Verburg dat iedereen zich in moet zetten om deze zaak op te lossen liefst voor 1 april, is een schijn uitspraak want wanneer je als veehouder probeert via het 0800 nummer hulp te vragen , krijg je als antwoord dat dat pas kan na 1 april,...........
  en tot 15 mei ,midden in de drukste periode van een landbouwbedrijf dit vind ik onbehoorlijk bestuur........

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Hoe diep is de boerenbelangen- behartiging gezonken in dit land dat een boer de hulp in moet roepen van de VARA

Of registreer je om te kunnen reageren.