Home

Achtergrond

Van der Hoeven: economie klimt verder uit dal

De nieuwe voorspelling van het Centraal Planbureau (CPB) laat zien dat de economie verder uit het dal klimt, maar laat ook zien dat de crisis grote gaten heeft geslagen.

Dat zei minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vandaag in reactie op voorlopige ramingen van het planbureau.

"Een toename van de economische groei van 1,5 procent in 2010 naar 2 procent in 2011 is hoopvol en biedt perspectief, maar verhult het feit dat deze groei naar verwachting niet gepaard zal gaan met meer banen en een solide huishoudboekje van de overheid. Het herstel zal pas echt voor iedereen merkbaar worden wanneer de werkgelegenheid toeneemt en we zullen als overheid alles op alles moeten zetten om de overheidsfinanciën weer in het gareel te krijgen'', aldus de minister.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.