Home

Achtergrond

Van der Hoeven: economie blijft kwetsbaar

De economie krabbelt weer wat op, maar blijft kwetsbaar.

Dat stelde minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken vrijdag in reactie op cijfers over de Nederlandse economie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De Nederlandse economie is vorig jaar met 4 procent gekrompen. In het vierde kwartaal van vorig jaar liet de economie echter een lichte groei zien van 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Van der Hoeven: "Laten we hopen dat het herstel verder doorzet en dat dit zich snel vertaalt in extra banen. Een doorzettend herstel is niet vanzelfsprekend. Het kabinet doet er dan ook alles aan om de economie in 2010 verder te ondersteunen, onder meer met garanties op kredieten voor het bedrijfsleven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.