Home

Achtergrond 210 x bekeken

Valentijn kleurt interieur rood

De winkelstraten staan dezer dagen geheel in het teken van Valentijn.

De detailhandel verwacht deze week in de aanloop naar Valentijnsdag een extra omzet van 65 miljoen euro te halen, aldus brancheorganisatie Detailhandel Nederland.

Het geven van cadeautjes lijkt overigens niet langer voorbehouden aan geliefden. "Dit jaar geef je aan iedereen die je een warm hart toedraagt een cadeau'', signaleert de woordvoerster van de organisatie voor de detailhandel. "En al lijkt Valentijnsdag van oudsher een feestdag voor jongeren, 50-plussers willen dit jaar ook harten veroveren.''

Traditioneel staat de wenskaart op de eerste plaats van veelverkochte valentijncadeaus. Op de tweede plek staan woonaccessoires zoals rode kussentjes, fotolijstjes, vazen en decoraties in de vorm van een hartje. Overige geliefde cadeautjes zijn rozen, boeketten, chocola en sexy lingerie. Valentijn legt er dit jaar kennelijk de nadruk op het thuis "knus en romantisch'' te maken, aldus Detailhandel Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.