Home

Achtergrond 1 reactie

'Val kabinet geen invloed op Damrak'

De val van het kabinet Balkenende zal ,,geen of nauwelijks'' effect hebben op de aandelenkoersen in Nederland. Dat zei fondsmanager Corné van Zeijl van SNS Asset Management vandaag desgevraagd.

,,De politiek heeft eigenlijk geen invloed op de beurzen'', aldus Van Zeijl. Bovendien was de val van het vierde kabinet Balkenende al verwacht. Zaterdagochtend werd bekend dat het CDA, de ChristenUnie en de PvdA het niet eens konden worden over de militaire missie in Uruzgan.

Fondsen die mogelijk toch beïnvloed kunnen worden, zijn bouwfondsen zoals BAM en Heijmans. Grote bouwprojecten zullen (tijdelijk) stilgelegd worden in afwachting van nieuwe verkiezingen en de daarop volgende nieuwe regering. Van Zeijl denkt dat de kans bestaat dat Nederland een ,,Belgische regering'' krijgt met veel verschillende partijen. ,,Een dergelijke regering is niet besluitvaardig en dat kan zijn effect hebben op bouwprojecten.''

De AEX-index ging vrijdag met een winst van 1,30 punten (0,4 procent) de week uit op een stand van 325,60 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 526,14 punten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    henk

    DE AEX is vrijdag al gestegen,zegt genoeg

Of registreer je om te kunnen reageren.