Home

Achtergrond 4 reacties

VVD wil Balkenende bij klimaatdebat

De VVD wil van premier Jan Peter Balkenende horen wie er namens Nederland hebben meegeschreven aan de rapporten van het IPCC, het VN-klimaatpanel.

"Ik ben altijd afgegaan op de rapporten, maar als blijkt dat er zoveel kanttekeningen zijn, moet er duidelijkheid komen'', stelde Tweede Kamerlid Helma Neppérus.

Neppérus wil dat Balkenende duidelijkheid geeft, nu in het weekblad Elsevier wordt gesteld dat er onder de 110 personen die namens Nederland aan het IPCC-rapport over de opwarming van de aarde bijdroegen, slechts een scepticus was. Het Kamerlid heeft ook vragen over de aanwezigheid van de milieubeweging. ,,Mensen uit die kringen die meeschrijven aan zo'n rapport met zulke conclusies. Ik wil van de premier horen hoe het zit. Niet van de minister van VROM, Jacqueline Cramer, want dan heb je toch een beetje de slager die zijn eigen vlees keurt.''

Het IPCC ligt onder vuur sinds in het rapport over de klimaatverandering fouten zijn ontdekt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Het klimaat verandert ,kijk maar uit het raam

 • no-profile-image

  wandelaar

  Gert, maak er nou geen Gertgate van wil je.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  En het zogenaamde mest"probleem" dat ook van geen kanten klopt. Ook gebaseerd op ernstige fouten. Zie voor uitleg het forum "chauffeur met teveel kippenmest in Duitsland".

 • no-profile-image

  gert

  Na Irakgate,de Bankengate ook nog even Climategate en dan ook nog Natura2000gate het houdt niet op

Of registreer je om te kunnen reageren.