Home

Achtergrond 18 reacties

VVD verklaart Natura 2000 en EHS controversieel

De VVD wil de uitvoering van Natura 2000 als de Ecologische Hoofdstructuur stil leggen nu het kabinet is gevallen. Dat zegt VVD-Tweede Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff.

"De VVD wil Natura 2000 en de EHS anders uitvoeren dan minister Verburg nu doet’", zegt Snijder. "Daarom wil de VVD deze beide onderwerpen controversieel verklaren".

Na de val van het kabinet heeft minister Gerda Verburg (LNV) verklaard dat Natura 2000 moet worden aangemerkt als een lopende zaak, zodat ondanks de val van het kabinet op dit terrein vorderingen kunnen worden blijven gemaakt.

Waarschijnlijk volgende week na terugkeer van het krokusreces deze week zal de Tweede Kamer bepalen welke zaken het demissionaire kabinet nog kan afhandelen, en welke niet omdat ze politiek omstreden zijn.

Lees ook Verburg: doorgaan met Natura 2000

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rex

  "De VVD wil Natura 2000 en de EHS anders uitvoeren dan minister Verburg nu doet’",
  Dit is wellicht de juiste benadering voor een zeer omstreden methode van wetgeving waar nagenoeg geen draagvlak voor is,Verburg bedenk goed,bezind eer ge begint.N2000 en de EHS rammellen aan alle kanten hier, wordt het CDA niet populair van.

 • no-profile-image

  gerrie

  Boeren land hoort in boeren hand. En ganzen weten boerenland goed te vinden, want op al die gemaakte natuurpercelen is het gras niet te vreten en het ziet er niet meer uit die verloederde percelen.

 • no-profile-image

  boertussendenatuur

  Mijn stem krijgen jullie bij de verkiezingen. Eerst is duidelijke plannen maken waar de bevolking achterstaat. En niet zoals nu overal natuuraanwijzingen en nooit uitvoering omdat er geen draagvlak en geld is.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Het is te hopen dat Winsemius straks minister van LNV wordt....dan zullen al die nalopers van de VVD wel anders piepen.......een echte VVDer is veel groener dan rechtse kakkers en rednecken.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Dan is het helemaal einde verhaal voor dit land. Maar...het is wel de kortste klap!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als de verkiezingen weer achter de rug zijn gaat het elimineren van de boeren stand rustig verder, de VVD hoort bij de kliek waaronder nooit wat zal veranderen in dit land

 • no-profile-image

  mieke

  Groot gelijk. LNV past met de Nbwet het zwaarste beschermingsregime toe op driemaal zoveel soorten en habitattypen als volgens de EU- regels nodig is.
  Voorbeeld is actief hoogveen. Europa heeft twee gebieden aangewezen, maar via de "landelijke doelstellingen" is dit habitattype toegekend aan nog eens 20 andere gebieden, of het er nu is of niet! Dat gaat ten koste van de Europese verplichtingen, de omwonenden,(natte voeten en ziekten) de bedrijven,de boeren (stikstof!) Trek de stekker er maar uit!

 • no-profile-image

  koetje

  "De VVD wil Natura 2000 en de EHS anders uitvoeren dan minister Verburg nu doet’", zegt Snijder. Ben reuze benieuwd hoe de VVD dit dan wel wil gaan doen.

 • no-profile-image

  Realist

  Het is crisis, beseffen ze in Den Haag dit wel! Het geld is er door gedraaid, zet al de onzin nu maar aan de kant. Begin met echt beleid, zorg dat de linkse geen meerderheid krijgen! Dan komt het land er nooit meer boven op! Ga aan het werk, de ondernemers in ons land kunnen dit alleen niet klaren, help ze waar je kunt. Anders hou je geen ondernemer meer over!!!! Opbouwen i.p.v. alles laten verloederen. De land en tuinbouw is altijd te weinig gerespecteerd, zij hadden te weinig oog voor groen. Nu zijn die groenen door geslagen, zij hebben liever onkruid!

 • no-profile-image

  koetje

  Zeg Herkauwer heb je die foto gezien op de agd site over het bijvoeren van de Schotse Hooglanders? Dit was dus in het Lauwersmeergebied zoals ik al eerder zei.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik heb het gezien Koetje Boe. En er staat een vreselijke leugen in. Want de grazers in de Oostvaardersplassen zijn er wél degelijk voor het BEHEER uitgezet, nét als in de Lauwersmeer. Ik traceerde meteen een heimelijk overgeplaatst SBB-employee waar ik al een tijd naar op zoek was i.v.m. louche zaakjes elders! Zo snijdt dit mes weer aan meerdere kanten.

 • no-profile-image

  Henk

  Een mooie poging om simpele zieltjes te winnen voor de verkiezingen. Al hoewel het CDA beleid natuurlijk een grote ramp was is er geen enkele reden om te veronderstellen dat het onder regie van de VVD beter zou gaan.
  Snijder is een simpele opportunist die nog nooit met een goed alternatief is gekomen (en daar wel alle mogelijkheden voor heeft gehad).

 • no-profile-image

  herkauwer

  Zo is het precies Gerrie. Er kan in dit land nog zoveel ruimte en geld worden verspild aan N2000, EHS, Vogelrichtlijn, Habitatrichtlijn, Natuurbeschermingswet et cetera, zolang volstrekte idioten vrij spel hebben om met buitenlandse paarden en koeien de hele natuurlijke vegetatie en het ecosysteem naar de eeuwige mallebiezen- en pitrusvelden te helpen, is iedere geinvesteerde euro er tien te veel! Gelukkig begint er nu heel langzaam het besef te komen dat dit zo niet langer meer kan. Daarom zou het erg goed zijn om de hele procedure stop te zettten en eerst heel secuur te laten onderzoeken wat er allemaal is scheef gegaan. Maar dan NIET door de WUR of door andere instellingen die aan het LNV-lijntje lopen. En evenmin door al die andere mee-eters uit de ruif die met belastinggelden gevuld wordt.Want dat soort 'bijvoederen' moet subiet stoppen1

 • no-profile-image

  herkauwer

  Rex, de VVD kan nog zoveel willen, maar zal dan toch eerst regeringspluche onder de reet moeten hebben. Daar ziet het nu nog niet écht naar uit. En als het CDA nog eventjes op deze toer doorgaat en de hautaine manke pinguin uit Capelle a/d IJssel als lijsttrekker opvoert na alle debacles die hij ons land aandeed, dan bestaat er binnenkort misschien geen Confessioneel Blok meer. Geloof me: dan gaat bij mij de vlag uit!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Ik heb die foto bekeken Herkauwer en ook ik ken die boswachter waarvan sprake is. Want die heeft hier tot een jaar of drie terug aan de Veluwerand gewerkt. Een vreselijke vent die niet te handhaven was. Dat heb ik tenminste van een collega van hem gehoord.

 • no-profile-image

  gert

  VEERMAN HAD NOG STEEDS EEN VINGER IN DE PAP OP LNV.hierdoor schoot het ook niet op met Verburg

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gert, Veerman HEEFT nog steeds tien vingers en tien tenen in de pap bij LNV. Daarom stinkt die brij ook zo! Verburg wil N2000 in deze vorm doorzetten omdat dit de zekerste manier is om een optimaal aantal bedrijven weg te werken. Dat bedenkt zij niet zelf, maar dicteren haar topambtenaren deze kleurloze minister. Op zich dus een goed idee van de VVD. N2000-procedure stilleggen en een parlementair onderzoek opstarten naar de gang van zaken rond N2000 onder Veerman's ministerschap. Lijkt me leuk!

 • no-profile-image

  cor

  Jan Willems heet hij en ik ken hem wel. Een jager die nogal eens in de Oostvaardesrplassen komt. En niet om te genieten van de natuur!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.