Home

Achtergrond 179 x bekeken

VVD: vergunning Natuurbeschermingswet schrappen

De VVD wil dat de vergunning vanwege de Natuurbeschermingswet in haar geheel wordt geschrapt.

Kamerlid Janneke Snijder heeft dit gisteren in een motie gevraagd.Onduidelijk is of de motie op een meerderheid kan rekenen. CDA, SGP, PVV en Christenunie hebben ook veel problemen met de gevolgen van de wet voor de agrarische sector. CDA en SGP deinzen echter terug voor de mogelijk verstrekkende consequenties van de motie. Volgens Snijder vragen de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn helemaal niet om een tijdrovende en kostbare vergunningprocedure. Ook landen als Frankrijk en Duitsland werken daar volgens haar niet mee.

Minister Verburg stelt dat volgens de Habitatrichtlijn getoetst moet worden op negatieve gevolgen op de natuur. Ze heeft aanneming van de motie ontraden. "U suggereert een schijnoplossing, dat moeten we niet doen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.