Home

Achtergrond

VVD: veel controversieel

Wat de VVD betreft worden de kilometerheffing, de AOW-verhoging naar 67 en de drank- en horecawet controversieel verklaard en niet behandeld in de Tweede Kamer zolang er een demissionair kabinet zit.

Dat meldde VVD-Tweede Kamerlid Stef Blok donderdag. Ook controversieel is wat de VVD betreft de besluitvorming over de toekomst van Curaçao en Sint Maarten. De Kamer kan wel spreken over de toekomst van de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, die volgens de plannen in oktober van dit jaar de status van bijzondere gemeente krijgen.

De VVD wil dat de Eerste Kamer wel met spoed de crisis- en herstelwet behandelt. Met die wet wilde het inmiddels gevallen kabinet procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten versnellen, om zo de economische crisis te bestrijden. De Tweede Kamer stemde afgelopen najaar met de wet in; de Eerste Kamer stelde behandeling onlangs uit.

Blok vindt ook dat de Eerste Kamer door moet gaan met de antikraakwet, een initiatief van CDA, VVD en ChristenUnie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.