Home

Achtergrond 157 x bekeken 1 reactie

VVD: schaf verpakkingsbelasting af

De VVD wil dat de in 2008 ingevoerde verpakkingsbelasting wordt afgeschaft.

Dankzij de opbrengsten van deze belasting kunnen gemeenten de afvalstoffenheffing verlagen, maar dit gebeurt vaak niet. De burger wordt op deze manier geheel ten onrechte dubbel belast, aldus Tweede Kamerlid Helma Neppérus vandaag.

"Je kunt het zelfs diefstal noemen'', schetst Neppérus. "Individuele gemeenten kunnen wij niet sturen, dus willen we de verpakkingsbelasting vanuit Den Haag afschaffen.'' Ze spreekt van een "draak van een belasting'' die wegens zijn ingewikkeldheid ook een doorn in het oog is van de Belastingdienst en ondernemers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    realist

    Is het niet zo, dat tegenwoordig de verpakking duurder is, dan het product (voedsel) dat er in zit ?

Of registreer je om te kunnen reageren.