Home

Achtergrond 196 x bekeken

VN slaan alarm over hulpverlening Jemen

De Verenigde Naties hebben vrijdag alarm geslagen over de hulpverlening aan Jemen.

De hulporganisatie van de VN, Unhcr, dreigt haar werkzaamheden voor vluchtelingen en ontheemden flink te moeten verminderen door acuut geldgebrek.

In een verklaring spreekt de Unhcr over een dramatische situatie. De organisatie ontving nog niet 3 procent van de ruim 35 miljoen dollar die nodig worden geacht voor de honderdduizenden slachtoffers van geweld . Als donors niet snel met geld over de brug komen, vreest de Unhcr zeer binnenkort gevolgen voor de bescherming van en hulpverlening aan de ongeveer 250.000 Jemenitische ontheemden en ruim 170.000 vluchtelingen in het Arabische land.

Jemen kampt met opstandige rebellen in het noorden, waardoor een kwart miljoen mensen op de vlucht sloeg. Het aanhoudende conflict in het naburige Somalië leidt tot een toestroom aan vluchtelingen uit dat land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.