Home

Achtergrond 3 reacties

VEH hekelt stijging waterschapsbelasting

De tarieven voor waterschapsbelasting stijgen dit jaar op sommige plaatsen in het land bovenmatig.

Dat vindt de Vereniging Eigen Huis (VEH). Het meest getroffen zijn huishoudens in Zuid-Holland; volgens de vereniging laat het Hoogheemraadschap van Rijnland de tarieven met bijna 10 procent stijgen.

Uit berekeningen van de VEH blijkt dat de waterschapslasten voor Nederlandse huishoudens dit jaar met gemiddeld 3 procent omhoog zijn gegaan. De vereniging vindt dat de organisatie van de waterschappen veel goedkoper kan. "Er zijn nu 27 waterschappen. Kleinere waterschappen kunnen best worden samengevoegd. Dat scheelt veel dubbele kosten.''

De VEH voert het onderzoek ieder jaar uit. "De lasten stijgen elk jaar fors'', zei de voorlichter. "Vorig jaar was het helemaal extreem. Toen hadden vooral eenpersoonshuishoudens te lijden onder een aanzienlijke lastenstijging van 17 procent, terwijl gezinnen zo'n 5 procent meer gingen betalen.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miltie

  geen enkele inzicht in hun bestedingen ;forceren een wateroverlast om zo dijkverhogingen mogelijk te maken;;inwatergangen en polders veel te hoog winterpeil;kan en moet veel lager ;heb je een buffer voor het komend smelt water;uit de bergen;; het klimaat raport van ;;IPCC;berust ook al op valse gegevens en veerman zwamt zelfs dat het yselmeer dijken met ;1,35,omhoog moet??en nu ene;top ambtenaar nog hr.kuiken aan gesteld om het er door je strot te drukken;???

 • no-profile-image

  gert

  De conferentie in Kopenhagen was ook bedoeld om een excuus te vinden om de lasten te verhogen,de milieufreaks zijn daar lelijk op hun bek gegaan met die neprapporten van de dikbetaalde zgn.wetenschappers en onderzoekers

 • no-profile-image

  Leen

  Weer zo'n overheidsinstelling die elke vorm van inleving ontbeert. In crisistijd dien je te matigen, anticiperen op de financiele situatie van ingelanden. Natuurdoelen meer eens vooruitschuiven. Bolides voor personeel en directie een jaartje langer afschrijven misschien wel loon matigen. Maar ja, 't is makkelijk besturen vanuit een ivoren toren.

Of registreer je om te kunnen reageren.