Home

Achtergrond 208 x bekeken

Unileverijs in trek in Benelux

Mede dankzij een warme zomer heeft Unilever Benelux een goed jaar achter de rug. De divisie van het grote was- en voedingsmiddelenconcern Unilever zag de omzet uitkomen op 1,7 miljard euro.

Dat is 1 procent meer dan een jaar eerder, meldt Unilever.
Ook in Nederland en België gingen de reclameuitgaven omhoog om de consument, die door de economische neergang de duurdere Unileverproducten inruilden voor goedkopere alternatieven, terug te halen. Topman Peter ter Kulve noemde 2009 een "sterk jaar onder uitdagende marktomstandigheden''.

IJs deed het vorig jaar goed in de Benelux, maar ook ijsthee en soep waren een groot succes, aldus Unilever. Bekende ijsmerken van Unilever zijn Hertog, Ben & Jerry's en Ola. De inkomsten van de margarineverkopen stonden onder druk door prijsdalingen.

Koersontwikkeling Unilever >

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.