Home

Achtergrond

Unilever sluit palmolieleverancier uit

Unilever heeft een palmolieleverancier uit Indonesië op een zwarte lijst gezet.

Het Britse-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelenconcern heeft handelaren opgeroepen geen zaken te doen met Duta Palma, dat ervan wordt verdacht regenwoud te vernietigen voor de winning van palmolie.

Unilever is 's werelds grootste afnemer van palmolie en gebruikt het goedje in tal van producten, zoals zeep, ijs en margarine. Het concern koopt de olie in via handelaren. Het concern heeft die nu gewaarschuwd geen zaken te doen met Duta Palma.

Half december sneed Unilever de banden door met PT Smart, een dochteronderneming van het Indonesische Sinar Mas. Het bedrijf moet eerst bewijzen dat het geen regenwoud vernietigt bij de productie van palmolie. Unilever streeft ernaar om vanaf 2015 alle benodigde palmolie uit gecertificeerde, duurzame bronnen te halen.

Milieuorganisatie Greenpeace is opgetogen over de beslissing van Unilever. Het roept andere grootgebruikers zoals Nestlé op om het "goede voorbeeld'' te volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.