Home

Achtergrond 19 reacties

Unifar stopt met zeugen- en varkensnotering

De Vereniging van varkenshouders Unifar stopt met zijn notering voor slachtzeugen en vleesvarkens.

Zij verspreidt die notering voortaan alleen onder haar leden. "Wij vinden dat alleen onze leden recht hebben op de Unifar-noteringen. Zij betalen daarvoor contributie", legt Unifar-voorzitter John Schrijver uit. Unifar startte in week 9 van 2008 met haar notering voor slachtzeugen. Later kwam daar een Unifar-notering voor vleesvarkens bij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  samen

  klopt aard, aan leugens hebben we ook niets dus is maar goed dat je niet meer reageert. Jij bent gewoon een slechte handelaar die zijn marges ziet verdwijnen en dat iemand anders in de schoenen wil schuiven. Unifar betaalt gweoon een eerlijke en goede prijs en alles id transparant dit in tegenstelling tot jou leugens over prijzen. Iedereen kan hier wel wat roepen..... ik lever aan vion en ontvang 22 cent boven op de bordesprijs voor welfare(boregn)

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Unifar heeft groot gelijk.
  Sommige boeren willen de slachtzeugen verkopen tegen dezelfde condities als bij Unifar, als ze slim zijn sluiten ze bij Unifar aan. En vergroten zo de marktmacht van de varkenshouders. Dit is een van de makkelijkste manieren om je rendement te verhogen. De opbrengstverschillen zijn enorm en zullen zeker niet minder worden.

 • no-profile-image

  varkens

  Goeie zaak, de boeren die er aan meedoen doen werkelijk iets, en lopen niet te klagen dat er iets moet gebeuren.
  Volgens mij haalt UniFar nu ook zeugen in het zuiden, ze zijn dan landelijk bezig.

 • no-profile-image

  samen

  Is duidelijk, Han en Henk zijn zelf niet erg slim. UniFar betaalt veruit het meeste voor zeugen en daar kan geen prijs aan tippen. Han en Henk zullen wel handelaren zijn die hun marges zien verdwijnen. Jammer maar ga vooral door met door klungelen in je eentje en denken dat je de allerhoogste prijs krijgt....je bent ook niet verplicht om aan te sluiten maar omdat ze toch reageren denk ik dat ze toch bang zijn de boot te missen....

 • no-profile-image

  kees

  nee ze brengen de prijs niet openbaar
  dan kunnen ze nog wat achterover drukken de domme boeren weten toch niks. oh wat zijn ze slim .

 • no-profile-image

  ha ha

  bij unifar zeugen wegen vallen altijd tegen.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Kostprijsberekeningen van bv de varkenshouderij zouden eigenlijk ook alleen toegankelijk moeten zijn voor varkenshouders en niemand anders. Slachterij en handel kunnen het nu eenvoudig uit de vakbladen halen en tegen je gebruiken. Zou het niet kunnen zijn dat een groep zoals Unifar door volume een betere deal kan maken dan een individuele boer? Mischien krijgen ze wel een zo veel betere deal dat de slachterij die prijs niet gepubliceerd wil zien. Ik wens de leden van Unifar in ieder geval succes in hun poging om door samen te werken een betere prijs te bedingen.

 • no-profile-image

  John

  UniFar is een onafhankelijke, transparante vereniging, dus de leden hebben inzage in de boekhouding. Als er verder nog vragen zijn kun je altijd nog contact opnemen via de website <>
  m.v.g. John Schrijver

 • no-profile-image

  henk

  ik ben het helemaal met han eens .
  die boeren houden hun zelf voor de gek .

 • no-profile-image

  oude

  Hee Aard, dat is complete onzin, Unifar is helemaal niet bij jou geweest, dat doen ze niet. Ondernemers komen zelf naar unifar toe. Snap ook werkelijk sommige reacties hier niet. Wat een afgunst zit er toch bij. Unifar is opgericht door een aantal jonge ondernemers uit de varkenssector. Hartsikke goed initiatief !! Zij zien in dat wij als varkenshouders uitgespeeld worden door de handel/slachterijen en willen doorom een blok vormen en dat gaat de goede richting op. Als eenlingen zoals aard en alle varkenshouders samen zullen werken (een utopi, weet ik) weet ik zeker dat ook aard misschien wel eens 10 cent meer kon ontvangen, of meer....

 • no-profile-image

  aard

  ze zijn van unifar verleden jaar ook bij mij geweest maar heb het gelukkig niet gedaan . ik kreeg uitgerekend 3 cent minder als van mijn eigen handelaar .
  en dan blijven ze van unifar nog 17 uur in harfsen op de verzamelplek liggen .

 • no-profile-image

  zie de

  Blijkbaar is het toch niet zo dat de varkensboeren zich met elkaar verbonden voelen gezien het commentaar in de reacties. Als het op geld aankomt is het ieder voor zich en gunt de een het licht niet in de ogen van de ander. Dit is vooral van toepassing binnen de vleesketen, met stip op nummer één staat hier wel de laatste schakel voor de consument. Ik denk dat het verstandig is dat de varkenshouders eens wat minder transparant worden over de opbouw van hun kostprijs en technische resultaten. Ook hun accountants en vakbladen zouden hiermee moeten stoppen om dit in de media te brengen. Openheid van houderij in de zin van welzijn en antibiotica gebruik moet wel gecommuniceerd blijven.

 • no-profile-image

  binnenbeer

  De hoogste bieder heeft naast de zeugen, ook het werk en het risico voor een jaar gekregen. (dit word door menigeen wel eens vergeten).
  Ik heb bewondering voor deze handelaren in noord en zuid die dit aandurven, en kunnen financieren.

 • no-profile-image

  varkens

  @HA HA Er zit je wel iets dwars, maar wat ???

 • no-profile-image

  han

  de boeren die zich bij unifar aansluiten zijn allemaal onzekere boeren ze weten niet eens wat er werkelijk voor de zeugen betaald word en wat de prijs is doen expres omdat ze het anders vergelijken kunnen .dus slim zijn die boeren zeker niet .

 • no-profile-image

  met

  Kom op haha,henk en han. Jullie hoeven helemaal niet jaloers te zijn, je kunt gewoon lid worden avn unifar en profiteren van het bundelen van krachten.

 • no-profile-image

  aard

  beste meneer er zijn twee mensen bij thuis geweest. maar met respect als jullie
  niet half weten waar jullie meebezig zijn hoef je niet op mij afte reageren .
  jullie hebben die zeugen verleden jaar spot goedkoop verkocht . maar maakt niet uit jullie zijn met een grote groep en als je de domigheid verdeel valt het nog mee. en nu reageer ik niet meer op je leugens heb ik niks aan . groetjes uit kootwijkerbroek

 • no-profile-image

  jan

  ik denk dat het anders in elkaar zit. han en henk deden zaken op unifar notering terwijl ze geen lid zijn, beetje profiteren van inspanningen van anderen. en nu moeten ze nieuwe afspraken maken........

 • no-profile-image

  ha ha

  als unifar echt alles goed doet kun je ook wel de prijs openbaar maken net soals, de weeg korektie die uitgevoerdt moet worden?

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.