Home

Achtergrond

Uitspraak in zaak koopzondagen Alexandrium

Elke zondag open of twaalf zondagen per jaar. Welke kant het opgaat bij winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam, blijkt vandaag.

In de middag doet de rechtbank in Rotterdam uitspraak in een kort geding over de zondagsopening dat vijftien winkeliers in het Rotterdamse winkelgebied aanspanden tegen de gemeente.

De gemeente merkte Alexandrium, een van 's lands grootste winkelcentra, begin december aan als toeristisch gebied. Daarmee is het mogelijk is om elke zondag open te zijn in plaats van twaalf zondagen per jaar. Hiermee hoopt de gemeente de omzet in de winkels te verhogen en de werkgelegenheid te vergroten.

Sommige van de winkeliers zijn tegen vanwege hun geloofsovertuiging en anderen vinden zes dagen werken voldoende. Het staat de ondernemers vrij om dicht te blijven, maar volgens hen lopen ze zo omzet mis. Alexandrium telt 136 winkels. Sommige winkeliers die door advocaat Thomas Van Vugt worden vertegenwoordigd, hebben meerdere winkels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.