Home

Achtergrond 3 reacties

Uitbreiding reëel van functionele agrobiodiversiteit

Steeds meer boeren doen aan natuurbeheer en werken mee aan een grotere biodiversiteit.

En er zijn goede perspectieven om nog meer functionele agrobiodiversiteit te realiseren. Dat bleek vandaag tijdens de kennisdag functionele agrobiodiversiteit (FAB) in Bunnik.

LTO is in 2004 begonnen met het project FAB. In de Hoeksche Waard hebben vijf akkerbouwers akkerranden aangelegd voor natuurlijke bestrijding en zijn ze op een andere manier met gewasbeschermingsmiddelen omgegaan. Met als resultaat dat in 2006 en 2007 de ziektedruk zo laag was, dat er niet gespoten hoefde te worden.

Door de positieve resultaten start LTO een nieuw project, waarbij opschaling naar gebiedsniveau een belangrijke rol speelt.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kani Baal

  Het schijnt zelfs zo te zijn dat de Spotvogel al de Servische Brandnetelsluiper heeft gespot........deze beruchte ezelsoreneter is uiterst zeldzaam in ons land.......

 • no-profile-image

  gert

  Hier staan de bermen van de gemeente en provincie en landerijen van de natuurorganisaties zomers geel van het Jacobskruiskruid,zeker ook biodiversiteit

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Het leuke is dat je vantevoren niet weet of je moet spuiten of niet. Als je het alsnog moet doen ben je al te laat. Spuiten gebeurt doorgaans preventief. Een onzinverhaal dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.