Home

Achtergrond 246 x bekeken

Tulpen zetten goed door

Rond Valentijnsdag is de omzet van bloemen veelal omvangrijk.

Hoe de verkopen werkelijk zijn verlopen blijkt echter pas achteraf. Vanuit de bloemenveilingen wordt in elk geval gemeld dat wat de tulpen betreft de eerder ingezette positieve ontwikkeling door zet. Zonder dat ze overigens extreem duur werden. Bij alle vestigingen van FloraHolland werden in totaal 90 miljoen tulpen aangevoerd. Een uitbreiding van 17 procent ten opzichte van vorige week en bijna 25 procent meer dan vorig jaar. De prijs kwam desondanks uit op een weekgemiddelde van ruim € 0,14. Dat is een cent beter dan vorig jaar en anderhalve cent hoger dan voorgaande week.

Verwacht wordt dat deze week de aanvoer rond de 100 miljoen stuks zal liggen. Daarmee zal deze productgroep zorgen voor een historische gebeurtenis: namelijk meer tulpen dan rozen in de Valentijnsweek. Het is een teken aan de wand van de productontwikkelingen waarin de tulpen een ijzersterke en steeds dominanter positie innemen. Niet in het minst geholpen door de prima kwaliteit van de aanvoer, gerichte promotiecampagnes én een prijssegment dat iedere consument past.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.